Gents Filmfestival dreigt onthoofd te worden

Gents Filmfestival dreigt onthoofd te worden

Gents Filmfestival dreigt onthoofd te worden

Print
Door een negatief subsidieadvies dreigt het filmfestival van Gent 600.000 euro van de Vlaamse overheid mis te lopen. Daardoor zouden de prestigieuze World Soundtrack Awards naar het buitenland verhuizen, schrijft De Standaard zaterdag.

Het Internationaal Filmfestival Gent zet met de World Soundtrack Awards elk jaar vermaarde filmcomponisten in de schijnwerpers. Door de filmmuziek die prominente plaats te geven, veroverde het festival ook internationaal zijn plek.

Negatief artistiek oordeel

"Zakelijk is ons dossier positief beoordeeld. Wij slagen erin voor twee derde eigen inkomsten te vinden en hebben een derde overheidsmiddelen. Maar artistiek is het oordeel negatief. Vooral de ondertoon en het onbegrip van het preadvies doen ons pijn", zegt gedelegeerd bestuurder Jacques Dubrulle.

"Als de subsidies wegvallen, moeten we besparen, onderdelen schrappen en onze ambities temperen. Het festival kan in gevaar komen. Al elf jaar krijgen wij jaarlijks 600.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid. Dat bedrag is nooit geïndexeerd", besluit Dubrulle.

Foto: Belga

.

Nu in het nieuws