Bent Van Looy heeft eigen wijn

Bent Van Looy heeft eigen wijn

Bent Van Looy heeft eigen wijn

Print
Bent Van Looy is in de wijn gevlogen. Hij ontwierp het etiket en de ‘look’ voor een nieuwe witte wijn.

‘Naar Bordeaux in de naam van wijn’, twitterde de Das Pop-zanger eind januari. Een werkbezoek, zo blijkt nu. Op 21 april stelt de Lennikse wijnhandel Huis Vossen de Cuvée Bent Van Looy voor.

'Handgeknutseld werkje'

Twee maanden geleden haalde hij de kranten met een kledinglijn die hij mee had ontworpen, nu is het dus een wijnetiket. Het resultaat blijft nog even geheim, maar een tipje van de sluier wil Van Looy wel oplichten. “Als medium boeit het me enorm. Er zijn in het verleden al veel leuke dingen mee gedaan. Ik? Ik heb veel geprobeerd, maar het eindresultaat is een handgeknutseld werkje geworden (lacht). Wijn is een van de puurste dingen die er bestaan, en het etiket moest dat ook zijn, vond ik.”

Kris Couvent van Huis Vossen: “We willen een jonger publiek aanspreken. Ik wist dat Bent een wijnfanaat was en mijn eerste e-mailtje naar hem was meteen raak. Nog geen 48 uur later stond hij al in Bordeaux. Sindsdien is hij haast elke maand teruggekeerd: hij heeft de druivenstokken gezien, in het labo gestaan… Hij was van a tot z betrokken. Hij wilde zijn naam niet zomaar aan de eerste de beste wijn verbinden. En dat heeft ‘ie ook niet gedaan: deze Cuvée Bent Van Looy heeft al de tweede hoogste onderscheiding gehaald op een wereldconcours.”

STVA

Foto: Geert De Rycke

Nu in het nieuws