Jonge eigenaars nemen De Kleinen Bistro over

Het kwaliteitsrestaurant De Kleinen Bistro in Westmalle heropent vandaag, vrijdag, zijn deuren. De nieuwe eigenaars zijn het jonge horecakoppel Thari De Pooter (24) en Lawrence Elliott (23).

jatimmermans

De Kleinen Bistro, ruim veertig jaar geleden begonnen als The Old Inn, is een gevestigde waarde in de streek. "We hebben het pand in november vorig jaar gekocht om er onze droom waar te maken: een eigen restaurant runnen", zeggen Thari De Pooter en Lawrence Elliott. Beiden bezitten het diploma van kok en waren al enkele jaren werkzaam in de restaurant- en hotelsector in Brugge.

Lawrence is afkomstig van Brugge en vriendin Thari van Halle-Zoersel. "Ik ben een West-Vlaming, maar ik hoop me spoedig te kunnen aanpassen aan de Kempense mentaliteit. Ik wil beide streken culinair met elkaar verzoenen door bieren als Brugse Zot en de Westmalse trappist te promoten. Nog te weinig mensen weten dat je evengoed bier als wijn bij kwaliteitsvolle gerechten kunt drinken", laat de kok weten.

Thari neemt het zaalgebeuren voor haar rekening, al kan zij in geval van nood inspringen in de keuken. "Omdat ikzelf ook kok ben, weet ik goed wat elk gerecht inhoudt en kan ik daarover de nodige info aan de klanten verstrekken. Dat is een pluspunt", vindt zij.

JAN VORSSELMANS

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio