Devolder: "Favorietenrol telt niet, enkel winnen"

Na de Driedaagse De Panne-Koksijde gaf Stijn Devolder donderdag een persconferentie waarin hij vooruitblikte op de Ronde van Vlaanderen van zondag.

drombouts

"Ik vertrek met een heel goed gevoel naar de Ronde", lachte Devolder. "Het zelfvertrouwen is terug. Alles komt terug zoals in de periode waarin ik erin slaagde de Ronde van Vlaanderen te winnen. Het is opnieuw fris in mijn hoofd en dat is zeer belangrijk. Je mag nog goede benen hebben, als de kop er niet naar staat is het toch onbegonnen werk om schitterende resultaten neer te zetten", aldus 'Volderke'.

"Ik nam de Driedaagse De Panne-Koksijde weer als allerlaatste aanloop naar de Ronde. Deze rittenkoers is voor mij een echte waardemeter voor mijn conditie, en die is goed. Al kan ik niet tevreden zijn over mijn afsluitende tijdrit (waarin hij tiende werd). Ik trainde woensdag nog bij. Het verschil met vorig jaar? Toen harkte ik elke meter, nu loopt het vlotjes. Tijdens de wintermaanden heb ik wat bijgestuurd qua trainingen en dat heeft zeker geholpen."

"De Driedaagse De Panne-Koksijde leerde me dat er nog enkele andere kandidaten, buiten Boonen en Cancellara, op de eindzege op de proppen gekomen zijn. Kijk maar naar Chavanel en Westra. Of ik mijzelf tot de favorieten mag rekenen? Een favorietenrol telt niet. Zondag telt enkel winnen."

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio