Devolder: "Voel me stukken beter dan vorig jaar"

Devolder: Voel me stukken beter dan vorig jaar

Devolder: "Voel me stukken beter dan vorig jaar"

Print
In 2005 werd Stijn Devolder (Vacansoleil-DCM) eindlaureaat van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Nu staat hij met een vijftigtal renners in dezelfde tijd en komt hij voor een nieuwe eindzege in aanmerking. "Ik voel me stukken beter dan vorig jaar. Toen liep het echt voor geen meter", reageerde Devolder (foto).

"Net als mijn teamgenoot Lieuwe Westra heb ik een goede uitgangspositie voor het eindklassement. Woensdag zal het weer oorlog worden in de rit naar de kust. De wind zal het er niet gemakkelijker op maken."

Westra

Devolders Nederlandse ploegmaat Lieuwe Westra, vorig jaar tweede, is de topfavoriet voor de eindzege. "Het klassement wordt meestal tijdens de eerste rit in een bepalende rol gelegd, dat was nu eigenlijk niet anders", weet Westra. "Er zijn nog een pak kandidaten voor de eindzege, maar het is beter bij dat grote aantal te zitten dan nu al in verloren positie te rijden. Er gebeurde zoveel in deze wedstrijd dat het echt bijna onmogelijk was alles te controleren. Zelf voel ik me tot op heden kiplekker."

Foto Belga

MEEST RECENT