District en De Lijn praten over alternatieven bus 9

District en De Lijn praten over alternatieven bus 9

District en De Lijn praten over alternatieven bus 9

Print
Berchem - Door de besparingen bij De Lijn en de tramverlenging Mortsel-Boechout zal zoals eerder aangekondigd buslijn 9 verdwijnen. Maar het district heeft ondertussen gesprekken met De Lijn aangeknoopt om met de nieuwe lijn alle burgers zo goed mogelijk te blijven bedienen.
Er heerst grote ongerustheid bij de, voornamelijk oudere, inwoners van het district wegens het verdwijnen van buslijn 9, die tussen Antwerpen-centrum en Mortsel heel wat haltes in Berchem bedient. Ze vrezen voor lange wandeltochten naar de dichtstbijzijnde haltes op de Grote Steenweg of op de Groenenhoek.  Momenteel rijdt de bus langs Berchem Station door de Frans Beckerstraat en via de Kanunnik Peetersstraat naar de Fruithoflaan. Ter vervanging van buslijn 9 komt er echter een nieuwe lijn 90, en dat aan een hogere frequentie. Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn heeft twee scenario’s uitgetekend voor de situatie in Berchem. Het eerste scenario leidt de bus van de Berchemstadionstraat via de Berchemboslaan naar de Fruithoflaan, zonder daar haltes te bedienen. De tweede route brengt de reizigers van de Roderveldlaan naar de Fruithoflaan, met twee haltes op de Fruithoflaan. 

Om aan zoveel mogelijk bewoners tegemoet te komen heeft het district een voorstel bij De Lijn ingediend voor een combinatie van beide scenario’s. “Wij zijn voorstander van de opsplitsing van lijn 9A en lijn 9B”, verduidelijkt districtsvoorzitter Peter Raats (sp.a). Eén lijn kan doorrijden zoals voorgesteld en een tweede zou afdraaien ter hoogte van de Berchemstadionstraat om zo via de Filip Williotstraat-Berchemboslaan elkaar terug te ontmoeten aan de Fruithoflaan. Door de wijzigingen in het net valt immers de verbinding weg in de wijk De Veldekens, waardoor een gigantisch potentieel onderbenut blijft ter hoogte van het kruispunt Filip Williotstraat-Berchemstadionstraat door de aanwezigheid van scholen, een kerk, het nieuwe woonzorgcentrum, grote kantoren, sportcentrum het Rooi, de openbare marktplaats op dinsdag en de pas gerealiseerde uitbreiding van de zalen van  ALM.”

TVDB

Foto Jan Van der Perre

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio