Burgemeester Oudenaarde ontvangt dreigbrief voor Ronde

Burgemeester Marnic De Meulemeester van Oudenaarde, de nieuwe aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, ontving vorige week een dreigbrief.

drombouts

"Eentje op mijn naam. Drie lijntjes slechts. Aan het lettertype te zien getikt op een oude schrijfmachine. Van iemand die van de Ronde houdt", grijnst De Meulemeester. "Dat verklaart de briefschrijver toch. Iemand die geen vrede neemt met de grondige hertimmering van het parcours. De dreiging? Nagels op de omloop."

Er wordt in Oudenaarde niet mee gelachen. "De afstempeling maakt niet duidelijk waar de brief werd gepost, maar ik heb zo mijn vermoedens. Er gaan ook al geruchten dat Geraardsbergen, dat de passage over de Muur verliest, van plan is zich zondag te laten horen en zien. Niet dat hier nu paniek heerst, maar we nemen de dreiging wel ernstig."

"Vandaar dat ik contact opnam met zowel de plaatselijke politie als de gerechtelijke politie. Je weet maar nooit. Met de politie zijn al een paar afspraken gemaakt. Zonder een paniekstemming te willen veroorzaken, voeren agenten de komende dagen bijzondere patrouilles uit op het parcours. Ook tijdens de Ronde zelf zal de politie extra waakzaam zijn. Maar het is natuurlijk onmogelijk om op elke centimeter van het parcours een agent of steward te plaatsen."

LLN

Foto Photo News

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio