‘Baas in eigen broek’ haalt slag thuis

‘Baas in eigen broek’ haalt slag thuis

‘Baas in eigen broek’ haalt slag thuis

Print
Hamme - Het gemeenteraadsbesluit over het verbod op het dragen van een zwemshort wordt aangepast. Schepen van Sport Luk De Mey (CD&V) heeft daarover een akkoord bereikt met de actiegroep 'Baas in eigen broek'.

"Het verbod op het dragen van ondergoed onder de zwembroek of -short blijft behouden", licht Luk De Mey toe. "Een zwemshort mag wel, evenwel niet lager dan de knie en zonder open zakken omwille van hygiëne zoals vuil in de zakken en de veiligheid bij reddingsoperaties, zoals het gewicht van nat textiel."

Nikolaas D'hondt en Daria Vervaet van 'Baas in eigen zwembroek' zijn tevreden. "We zijn blij dat shorts nu toch nog toegelaten worden. De onderhandelingen met schepen De Mey verliepen vlot en met veel begrip. We hebben met ons protest dan ook nooit de man gespeeld".

Luk De Mey reageert. "Ik ben niet beschaamd om toegevingen te doen. Als gemeente blijven we wel aanbevelen om een aansluitende zwemslip te dragen, omwille van hygiëne en veiligheid."

Eind mei vorig jaar zorgde een gemeenteraadsbeslissing dat vanaf 2012 zwemshorts om hygiënische redenen taboe waren in het openluchtzwembad voor commotie. Bijna 700 jongeren sloten aan bij de Facebookgroep van Nicholas D'hondt en Daria Vervaet. De actiegroep 'Baas in eigen broek' was geboren.

WO

Foto Stefaan Van Hul

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio