Tommorrowland

Tomorrowland beste festival ter wereld

Het Belgische dancefestival Tomorrowland is tijdens de International Dance Music Awards in Miami uitgeroepen tot beste festival ter wereld. Dat meldt het pr-bureau van festivalorganisator ID&T.

jrosquin

Tomorrowland was voor het tweede jaar op rij genomineerd. Vorig jaar greep het festival nog naast de hoofdprijs, maar dit jaar was het wel prijs. Het festival haalde het van medegenomineerden Coachella (Indio, Californië), Electric Daisy Carnival (Las Vegas), Electric Zoo (New York City), Sensation White (Amsterdam), Shambhala Music Festival (Canada) en Ultra Music Festival (Miami).

"Kroon op ons werk"

"We zijn enorm blij met deze award. Het is de kroon op ons werk van de afgelopen acht jaar. Het is een mooi compliment en het geeft ons een boost om elk jaar het beste van ons zelf te geven", reageert Manu Beers, de organisator van Tomorrowland, op de prijs.

ID&T organiseerde Tomorrowland voor de eerste keer in 2005 op het recreatiedomein De Schorre in Boom. Deze eerste editie bestond uit een festivaldag en ze kon toen rekenen op 10.000 bezoekers. Ondertussen is het festival uitgebreid naar drie dagen; het lokte vorig jaar 180.000 bezoekers.

Vindt u Tomorrowland ook het beste festival ter wereld? Of gaat uw voorkeur naar een ander zomerfestival in ons land? Laat weten welk festival u het allerbeste vindt op vlak van muziek, organisatie en algemene sfeer, en waarom u dat vindt. Stuur ons uw reactie onderaan het artikel of via hier@reageren.be.

De achtste editie van Tomorrowland vindt plaats van 27 tot en met 29 juli in Boom.

Foto: Gert Cools