Doodrijder al twee keer dronken betrapt

Ben V. (25) uit Merksplas was amper achttien toen hij een eerste keer betrapt werd op dronken rijden. Een tweede feit volgde in het begin van 2011.

Toon Verheijen

Ben V. (25) zit nog steeds in voorhechtenis nadat hij zondagavond de pas achttien geworden Nick Vermeiren had doodgereden. Hij pleegde vluchtmisdrijf, maar werd uiteindelijk door zijn eigen ouders aangegeven bij de politie. Ben V. bleek zes uur na het ongeval niet meteen tekenen van dronkenschap te vertonen, maar had wel nog steeds 1,2 promille in het bloed.

Dat dronken rijden blijkt niet de eerste keer te zijn voor de doodrijder. In het najaar van 2005 werd hij een eerste keer betrapt op rijden onder invloed. Hij was toen nog maar achttien, maar kwam er af met een minnelijke schikking. Een tweede feit volgde in de lente van vorig jaar. Toen werd Ben V. veroordeeld voor dronken rijden en onverzekerd voeren. Het leverde hem een tijdelijk rijverbod op en een geldboete.

Die twee veroordelingen kunnen Ben V. nog zwaar te staan komen, want bij een volgende veroordeling kan de rechter dan verzwarende omstandigheden aanvaarden omdat er al voorgaande zijn.

Over de doodsoorzaak van Nick Vermeiren is voorlopig nog geen honderd procent duidelijkheid. De autopsie is gebeurd, maar de resultaten waren gisteren nog niet toegekomen op het gerecht. Het lichaam is dan ook nog niet vrijgegeven. De autopsie moet duidelijk maken of Nick door de klap is gestorven of dat hij verdronken is.

Toon Verheijen

MEER OVER Merksplas

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio