Spurters maken zich op voor Dwars door Vlaanderen

Geen Boonen, geen Cancellara vandaag aan de start van Dwars door Vlaanderen. Wel een stoet snelle benen.

jatimmermans

Ontkennen hoeft niet: Dwars door Vlaanderen is een belangrijk slachtoffer van de hervorming van de kalender in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Groot zijn de veranderingen nochtans niet, maar door E3 Harelbeke van zaterdag naar vrijdag te brengen en door de wedstrijd naar de World Tour te promoveren, hebben heel wat toppers besloten om Waregem niet in het programma op te nemen. Dus staat Tom Boonen vandaag niet aan de start. Zoek ook niet naar Fabian Cancellara, zoek ook niet naar Philippe Gilbert. Hun respectieve teams, RadioShack-Nissan- Trek en BMC, staan vandaag niet eens aan de start van de eerste van een lange rij Vlaamse voorjaarswedstrijden.

Zal dit gevolgen hebben voor het koersverloop? Vermoedelijk wel. De affiche van vandaag wordt vooral getopt door spurtersbenen. Te beginnen uiteraard met Mark Cavendish. De wereldkampioen won eerder dit seizoen al Kuurne-Brussel-Kuurne en ligt ongetwijfeld gevlast op revanche na zijn desastreuze prestatie afgelopen zaterdag in Milaan-Sanremo.

Tyler Farrar wil ongetwijfeld een tot nu toe bleek voorjaar van enige kleur voorzien. Hij brengt bovendien Heinrich Haussler mee. Of kan Gert Steegmans in afwezigheid van Boonen nog eens voor eigen rekening schitteren? En wie zou er schrikken als straks Oscar Freire op 36-jarige leeftijd voor de eerste keer Dwars door Vlaanderen wint? Of vertaalt Kris Boeckmans zijn sterke prestaties eindelijk in een eerste overwinning?

GVDL

Foto: Vorig jaar was Nick Nuyens de beste in Dwars door Vlaanderen

Foto Isosport

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen