Brouwerij Den Triest plant groter hopveld aan

Nog deze maand wil brouwer Marc Struyf, van microbouwerij Den Triest, zijn eigen hopveld verviervoudigen en het met 120 scheuten uitbreiden. De brouwer gaat de natte hopbellen gebruiken in zijn Green Hopping bier, dat voor 100% met natuurlijke ingrediënten gebrouwen wordt.

Vorig jaar plantte Marc een eerste veldje met dertig planten van de variëteit Target. De oogst van dat probeersel was bevredigend en het experiment wordt nu uitgebreid om twee belangrijke redenen. ”Ik heb die hopbellen nodig om mijn Green Hopping te brouwen”, steekt hij van wal. “De versheid daarvan is uitermate belangrijk voor dit brouwproces en dus is het een voordeel als je veld vlakbij ligt en je zelf kan oogsten als je dat wenst.

Een tweede reden waarop Marc zijn hopveld uitbreid is educatief. ”Als je bezoekers wil inwijden in het brouwproces en de functies van alle bestanddelen, is een wandeling in het hopveld zoveel mooier dan een bokaaltje gedroogde hopbellen te tonen.” De hop die Marc aanplant is van de variëteit Target. ”Die geeft een fijne zachte bitterheid die ik wens en is bovendien goed bestand tegen ziektes. Sommige hopsoorten zijn zeer gevoelig voor bladluizen en witziekte maar Target heeft geen gewasbescherming nodig. De Triest Green Hopping is dan ook een 100% biologisch bier.”

Juliaan DELEEBEECK

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio