Marokkaanse bakker in Nationalestraat

De Marokkaanse keten “bakker Charif” heeft op maandag 19 maart een nieuwe vestiging geopend. Normaal zijn ze steevast in een eerder allochtone omgeving te vinden maar deze keer hebben ze een winkel geopend in hartje Antwerpen, in het midden van de Nationalestraat.

Franchisehouder Rachid Raszok is blij met deze nieuwe opening. “Momenteel zijn er al acht winkels van bakker Charif te vinden in Antwerpen. Het is inderdaad ietwat verwonderlijk dat we hier een zaak hebben geopend. Er is dan ook veel marktonderzoek aan voorafgegaan”, vertelt hij. Het plan om ook de rest van Antwerpen te verkennen bestond al langer. Zo'n twee jaar geleden hebben we deze buurt verkend via flyers en enquêtes. Daaruit bleek dat ook autochtone mensen heel bekend zijn met Charif. Sterker nog, het clienteel dat we vandaag aantrekken bestaat zelfs voor 35% uit autochtonen.”

“Ik hoop dat we ook bij het publiek van de Nationalestraat in goede aarde zullen vallen. Ik ga er alleszins ontzettend hard aan het werken om hier een bloeiende zaak van te maken. We willen echt het verschil maken met bijvoorbeeld een Panos of een Bakker Bart. Alhoewel dat vaak knokken is. Onze keten is nog niet zo groot, wij kunnen nog niet op fabrieken en grote magazijnen terug vallen. Voorlopig is het nog veel regelen met diverse koerierdiensten”, lacht hij.

Bij bakker Charif kan je terecht voor brood, koffiekoeken, patisserie, belegde broodjes en ook tal van Marokkaanse specialiteiten.

Evelien Jansen

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio