Sven Mary toont naaktfoto's van verminkte cliënte

Meester Sven Mary, de advocaat van Patricia Lefranc (46), meent dat zijn cliënte "sociaal gezien dood is". Hij vroeg de jury maandag voor het assisenhof in Brussel rekening te houden met dat aspect dat uit het drama volgde.

ikerremans

Richard Remes (57) staat terecht voor een poging tot moord op Lefranc, zijn ex-minnares. Hij overgoot haar met zwavelzuur op 1 december 2009. Het slachtoffer is verminkt voor het leven.

Meester Mary deelde bij het begin van zijn pleidooi een dossier met vijf foto's van zijn cliënte uit aan de juryleden. "De vijfde is een foto van Patricia Lefranc naakt van drie weken geleden", aldus de advocaat. "Die foto is het resultaat van wat u, Richard Remes, gedaan heeft. Kijk ernaar", richtte Mary zich tot de beschuldigde. "Ze zal er zo uitzien tot het einde van haar dagen, omdat er niet meer voldoende huid voor andere transplantaties is."

"Het is niet om jullie te choqueren, maar het is de realiteit. Beeld jullie eens in dat het jullie zou overkomen, dames van de jury en dames van het hof. Zou het niet verschrikkelijk zijn dat jullie jullie intimiteit en vrouwelijkheid ontnomen werd?", vroeg de raadsman.

Meester Mary had het ten slotte over "de sociale dood" van zijn cliënte, naast haar ernstige fysieke en mentale problemen als gevolg van de agressie. "Ik denk dat het debat over de intentie tot doodslag uitgebreid moet worden, en dat er ook rekening moet worden gehouden met de depersonalisering van het menselijke wezen", benadrukte de advocaat.

Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio