"Nieuwe gevangenis van Beveren desnoods opschuiven"

Nieuwe gevangenis van Beveren desnoods opschuiven

"Nieuwe gevangenis van Beveren desnoods opschuiven"

Print
De discussie rond het uitvoeren van de Oosterweelverbinding ligt erg gevoelig enkele maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Weinigen durven er zich momenteel over uitspreken. “Het is nu niet het moment om welke optie dan ook voor het Antwerpse mobiliteitsprobleem te hypothekeren”, zegt Annemie Turtelboom (Open Vld, foto).

Turtelboom is minster van Justitie en trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober de lijst van Open Vld in Antwerpen. Zondag herhaalde Turtelboom tijdens het ATV-programma 'Wakker op Zondag' opnieuw dat de nieuwe gevangenis van Beveren tachtig meter verschoven moet worden als dat de mobiliteit in de Antwerpse regio ten goede komt.

“Ik vind dat alle opties moeten opengehouden worden om de mobiliteitsknoop in de regio aan te pakken. Er is geen enkele reden om een hypotheek te leggen op welk voorstel tot oplossing dan ook”, aldus de minister zondag.

Bouw gevangenis gaat van start

De bouw van de nieuwe gevangenis in Beveren start wellicht nog deze maand. De site ligt pal op de route die Ademloos en stRaten-generaal hebben uitgestippeld voor hun Meccano-tracé.

Dat alle opties voor een mobiliteitsoplossing moeten openblijven, heeft volgens Turtelboom niets te maken met een eventuele voorkeur voor het Meccano-tracé.

"Geen voorkeur"

“Ik spreek hiermee geen enkele voorkeur uit voor welk dan tracé dan ook. Het enige waar het over gaat, is dat de geplande en noodzakelijke gevangenis best enkele tientallen meters verderop kan liggen. Dat verandert niets aan de bouwplannen en op het vlak van mobiliteit blijven alle mogelijkheden open.”

Windstil

In het hele Antwerpse mobiliteisdossier blijft het voorlopig windstil. Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober hoeven er geen belangrijke beslissingen meer verwacht te worden.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zei zondag nog dat het akkoord dat door de meerderheidspartijen in de Vlaamse regering is bereikt, moet uitgevoerd worden. Burgemeester Patrick Janssens (sp.a) ging niet in op de discussie. Zoals de zaken er nu voorstaan komt er een tunnelverbinding op het BAM-tracé.

Patrick Van de Perre

Foto: Belga

.

Nu in het nieuws