1/2

Tom Waes haalt brons op BK Bodybuilding dankzij doping

Tom Waes nam zondag in 'Tomtesterom' deel aan het BK bodybuilding en werd roemloos zesde. Maar maanden na de opnames is hij zo goed als zeker van de derde stek omdat zijn concurrenten betrapt werden op doping.

Waes probeerde zich op minder dan acht maanden tijd klaar te stomen voor het Belgisch kampioenschap bodybuilding. Na maanden van bikkelharde training bleek Tom inderdaad een stuk gespierder te zijn geworden, maar echt overtuigen deed hij niet op het BK. Acht maanden bleek veel te kort om een echte bodybuilder te worden.

Aanvankelijk behaalde Tom slechts een zesde plaats in de categorie -75 kilo. Op zeven deelnemers is dat niet echt spectaculair.

Groot was dan ook de verbazing van de ploeg en van Tom toen hij zes maanden na de opnames een brief kreeg van de Internationale Federatie van Bodybuilders in België. Daarin stond dat hij plots vierde was geworden.

Na enige navraag bleek dat vier van de zeven deelnemers in Toms categorie betrapt waren op doping. Daarvan eindigde één achter hem, drie voor hem. Een van die drie kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak, maar de kans is groot dat de bodybuilder ongelijk krijgt en Waes derde zal worden.

ToVe Foto VRT

Nu in het nieuws