1 / 2

Hartaanval Muamba tijdens Tottenham-Bolton

Het duel tussen Tottenham en de Bolton Wanderers van zaterdag op White Hart Lane in de kwartfinales van de Engelse FA Cup is vlak voor de pauze stilgelegd, nadat Fabrice Muamba op het veld ineenzakte. Een reporter ter plaatse van sportzender ESPN meldde dat de speler van Bolton niet meer ademde toen hij naar de spelerstunnel werd gedragen. Bolton bevestigde intussen dat Muamba naar het ziekenhuis is gebracht, "meer informatie is er voorlopig niet", aldus een woordvoerder.

mimeers

De 23-jarige middenvelder viel na 41 minuten wedstrijd plots neer, zonder enig contact met een andere speler. Onmiddellijk snelden zes leden van de medische staf toe en gaven de speler tien minuten lang hartmassage en mond-op-mondbeademing op het veld. Daarna werd hij op een draagberrie van het veld gedragen, terwijl de supporters van beide teams zijn naam scandeerden.

Even later werd hij afgevoerd naar een lokaal ziekenhuis, vergezeld van clubmanager Owen Coyle en kapitein Kevin Davies.

Intussen had scheidsrechter Howard Webb de spelers naar de kleedkamers geroepen, en enkele minuten later meldde De stadionspeaker dat de wedstrijd (1-1) werd afgelast.

Fabrice Muamba werd op 6 april 1988 geboren in het Congolese Kinshasa, maar bezit ook de Britse nationaliteit en was Engels jeugdinternational. Hij kreeg zijn opleiding bij Arsenal en verkaste in 2007 na een uitleenbeurt definitief naar Birmingham. Een jaar later trok hij naar de Bolton Wanderers, waarvoor hij al 130 competitiematchen speelde.

Foto's Reuters/AFP

Meer sportnieuws