Cancellara: "Wou mezelf verjaardagscadeau geven"

FabianSimon Gerrans was zaterdag de beste in Milaan-Sanremo, maar zonder Fabian Cancellara had de Australiër het waarschijnlijk niet gered. De Zwitserse tempobeul nam in een ontsnapping met ook Vincenzo Nibali de volledige afdaling van de Poggio voor zijn rekening en hield in de slotkilometers nipt de eerste achtervolgers af. Het leverde de olympische kampioen tijdrijden echter de meest ondankbare plaats op.

mimeers

"Ik koers altijd om te winnen. Met de zege wou ik mezelf een cadeau geven aan de vooravond van mijn 31e verjaardag, daarom wou ik op de Poggio iets proberen", reageerde Spartacus. "In de finale voelde ik dat Gerrans in mijn wiel zat, maar ik kon niet anders koersen want ik wist dat Nibali niet op kop zou komen. Ik heb het risico genomen en kon niet meer doen, het melkzuur kwam mijn oren uit."

Nibali: "Ik kon niet herlanceren"

Nibali was in de sprint niet opgewassen tegen zijn twee medevluchters. "Ik probeerde Cancellara te volgen, maar hij was te sterk. Ik kon me ook niet opnieuw lanceren", aldus de Italiaan. "Vorig jaar ontsnapte ik alleen op de Poggio, deze keer loste Gerrans me voor geen meter. De gevolgde tactiek was echter de juiste, jammer dat het niet het gehoopte resultaat oplevert."

Lees ook: Gerrans wint Milaan-Sanremo

Foto AP

Meer sportnieuws