Drie kindjes hebben UZ Leuven verlaten

Drie kindjes hebben UZ Leuven verlaten

Drie kindjes hebben UZ Leuven verlaten

Print
De 15 gewonde kinderen die sinds hun repatriëring uit Zwitserland in het UZ Leuven worden opgevangen, zijn allen bij bewustzijn en buiten levensgevaar. Dat meldt het UZ Leuven zaterdag. Drie van hen hebben zaterdagavond het ziekenhuis verlaten.

Elf patiëntjes verblijven op eenzelfde afdeling van het kinderziekenhuis, vier anderen liggen op de intensieve afdeling voor kinderen waar ze meer gespecialiseerde verzorging krijgen. Het gaat zowel om patiënten uit Heverlee als uit Lommel. Drie kinderen hebben zaterdagavond het ziekenhuis al verlaten.

"Alle kinderen hebben vannacht rustig geslapen, wat er op wijst dat de kinderen zich veilig voelen in deze omgeving omdat ze dichtbij huis zijn en hun ouders en familie in de buurt hebben", aldus prof. Chris Van Geet, diensthoofd kindergeneeskunde.

Psychosociale opvang

De psychosociale opvang verloopt onder leiding van kinderpsychiater Peter Adriaenssens. Hij wijst op de sterke solidariteit tussen alle kinderen onderling en hun ouders of naaste familie. Naast individuele hulp organiseert hij ook gezamenlijke gespreksmomenten zowel voor kinderen als ouders.

Prof. Frank Rademakers, hoofdgeneesheer van het UZ Leuven, is zeer te spreken over de samenwerking met de Zwitserse medische autoriteiten. "Het overbrengen van de patiënten is zeer vlot verlopen. We willen onze appreciatie uitspreken over de professionaliteit waarmee men in Zwitserland - ondanks de taalbarrière - de medische zorg en psychosociale opvang georganiseerd heeft. De medische dossiers van alle patiënten zijn volledig overgedragen", aldus Rademakers.

Foto Belga

MEEST RECENT