1 / 2

Gerrans wint Milaan-Sanremo

Simon Gerrans heeft zaterdag Milaan-Sanremo (WorldTour) gewonnen. De Australiër van GreenEdge was na 298 kilometer in Sanremo sneller dan zijn medevluchters Fabian Cancellara en Vincenzo Nibali, met wie hij er op de Poggio vandoor was gegaan. De Belgen konden geen rol van betekenis spelen. Gerrans volgt op de erelijst zijn landgenoot Matthew Goss op.

mimeers

De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door een vlucht met negen, maar het eerste echte nieuws viel te rapen op Le Manie, met de top op 94 kilometer van de finish. Wereldkampioen Mark Cavendish moest lossen in het peloton en kreeg meteen twee minuten aan de broek.

De topfavoriet kwam na de beklimming terecht in een tweede peloton, waar enkele Sky-ploegmaats het verschil konden beperken. Op de Capo Cervo gooide Cavendish echter de handdoek in de ring en riep de jacht van zijn ploegmaats een halt toe.

Vooraan hadden BMC en Omega Pharma intussen voor een hergroepering gezorgd en een groep van een zeventigtal renners sneed de Cipressa aan. Johnny Hoogerland probeerde het even, terwijl in de groep onder meer Philippe Gilbert werd uitgeteld door een val.

Op de Poggio hielden de favorieten zich koest tot Nibali ging. De winnaar van de Tirreno kreeg met Cancellara en Gerrans de ideale metgezellen mee, het trio begon met een handvol seconden aan de afdaling naar Sanremo. De Zwitserse tempobeul zorgde voor een voorsprong van 12 seconden, voldoende om een eerste tros achtervolgers net achter zich te houden, maar in de sprint werd hij gevloerd door Gerrans.

Foto's Belga/PhotoNews

Meer sportnieuws