Roken wordt duurder in Nederland

Sigaretten in Nederland worden duurder. Dat zei een woordvoerder van marktleider Philip Morris zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in Nederlandse kranten. Per 1 april gaat de prijsverhoging in.

mimeers

Een prijs van een pakje van 19 sigaretten gaat bij Philip Morris, bekend van merken als Marlboro, L&M en Chesterfield, met 20 cent omhoog. Daardoor komt een pakje Marlboro uit op 5,40 euro. Volgens de zegsman van Philip Morris is de prijsstijging onder andere ingegeven door hogere tabaksprijzen en arbeidskosten.

Een woordvoerster van Imperial Tobacco, van onder meer Drum en Van Nelle, bevestigde eveneens de prijsstijging per 1 april. De shagmerken Drum en Van Nelle gaan 10 cent in prijs omhoog, goedkopere merken 20 cent. British American Tobacco (BAT), producent van van de merken Dunhill, Kent, Lucky Strike en Pall Mall, bevestigde desgevraagd dat de meeste sigarettenmerken 20 cent en enkele shagmerken 10 cent duurder worden. De verhoging heeft ook te maken met hogere accijns.

In België gaat de prijs van een pakje eveneens omhoog, door bijkomende accijnzen op tabak in het kader van de begrotingsopmaak. De gemiddelde prijs van een pakje sigaretten gaat in België hierdoor 10 eurocent stijgen.

Foto EPA

MEER OVER Nederland

Nu in het nieuws