Online rouwregister Heverlee afgesloten

De Sint-Lambertusschool in Heverlee heeft het online rouwregister afgesloten. Sinds de opening van het rouwregister woensdag om 11 uur betuigden al 20.089 mensen uit binnen- en buitenland via dit kanaal hun steun naar aanleiding van het dramatische busongeval in Zwitserland. Daarbij lieten zeven kinderen uit het zesde studiejaar, een leerkracht en een monitrice van de school in Heverlee het leven.

jatimmermans

Vrijdag om 16.30 uur werd het rouwregister afgesloten. Voor online steunbetuigingen wordt sindsdien doorverwezen naar het online rouwregister van de stad Leuven.

Overigens is de wandelzaal van het Leuvense stadhuis vanaf zondag ingericht als rouwkapel. Er zullen foto's te zien zijn van de zeven kinderen en de twee volwassen begeleiders uit de Sint-Lambertusschool die bij de busramp in het Zwitserse Sierre omkwamen. De rouwkapel is te bezoeken op zondag van 14 tot 20 uur, op maandag en dinsdag telkens van 9 tot 20 uur en op woensdag van 9 tot 17 uur. Ter plaatse kunnen de mensen ook een rouwregister tekenen.

Woensdagavond worden de foto's, in een stoet met fakkels, overgebracht naar de Sint-Pieterskerk aan de overkant van de Grote Markt. Rond de kerk wordt die avond een wake gehouden.

Foto Belga

Nu in het nieuws