Wereldwinkel is verhuisd naar hoekpand aan Dr. Theo Tutsstraat

De Wereldwinkel is verhuisd van de Van Colenstraat naar de hoek van de Dr. Theo Tutsstraat en de Jan Frans Willemsstraat, in het pand van het vroegere Chinese restaurant. De Wereldwinkel liet een heuse stoet uitrukken om de verhuis te vieren.

Van Gelder Ludwig

De Boechoutse Wereldwinkel bestaat al 35 jaar en was een van de eerste wereldwinkels van de provincie. "We zijn begonnen in een garage op de Hovesesteenweg, dan naar het vroegere gebouw van De Kring in de Van Colenstraat, en dan naar het Jef van Hoofplein. Zes jaar geleden namen we onze intrek in het oud café van de Duivenbond, opnieuw in de Van Colenstraat", zegt medewerker Carlo Heulens.

En nu zit de Wereldwinkel dus in het hoekpand aan de Dr. Theo Tutsstraat. Het resultaat mag gezien worden. "We zijn heel fier dat we onze winkel hier kunnen openen", zegt voorzitster Det Krol. "Meer dan een jaar lang zijn we met een dertigtal vrijwilligers bezig geweest om dit pand klaar te stomen. De huur van onze vorige winkel lag nogal hoog en dankzij deze verhuis worden de maandelijkse kosten merkelijk lager."

Volgende week zaterdag vindt in de oude Wereldwinkel in de Van Colenstraat een zogenaamd bouwcafé plaats (vanaf 20 uur). "De oude winkel staat nog voor een tijdje leeg en daar profiteren we van", zegt Det. "We verkopen die dag heerlijke fairtrade cocktails, thee, cava, Oxfamwijnen en andere producten om het meubilair van onze nieuwe winkel mee te kunnen financieren."

LUDWIG VAN GELDER

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio