1 / 3

Cameliabloemen sieren het Arboretum

Het Arboretum viert dit weekend de Camelia's. Dat zijn wintergroene struiken met roze en rode bloemen, afkomstig van China en Japan. Nog tot morgen is er een tentoonstelling en op zondag zijn er gegidste wandelingen.

Wouters Greet

De botanische tuin zelf heeft niet zo veel exemplaren Camelia's en werkt voor de tentoonstelling samen met allerlei kwekers.

"In onze tuin staan er enkele kleine Camelia's, de soorten waar je thee van kan maken", vertelt Bram Rammeloo, de conservator. Op de tentoonstelling staan er dus prachtexemplaren, van potplanten tot snijbloemen, waarvan de meesten gekweekt werden in een veranda zodat ze optimale bloemen en bladeren hebben.

Verder liggen er ook oude gravures, gedrukte en geschilderde afbeeldingen van Camelia's, die in de 19e eeuw in Gent gemaakt werden. Het Arboretum kon deze unieke gravures, die niet vaak getoond worden aan het publiek, lenen voor het Cameliaweekend.

Tot slot nodigde de tuin ook de specialisten van "The International Camellia Society" uit, die de bezoekers advies geven over hoe ze hun plantje het best kunnen verzorgen.

Greet WoutersMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio