Beke: "Geen regering van grote liefde"

Hoe zou het met Wouter Beke zijn? Tijdens de regeringsonderhandelingen vormde hij een tandem met Bart De Wever, maar hij stapte uiteindelijk wel alleen in het kabinet-Di Rupo I. Intussen zijn de relaties tussen beiden fel bekoeld. CD&V moet zware kritiek incasseren van de N-VA. Wat is het antwoord van de voorzitter?

avandamme

Het is donderdagnamiddag. Wouter Beke is net terug uit de Senaat, waar een rouwhulde is gehouden voor de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Een aangrijpende plechtigheid, zeker omdat twee personeelsleden van de Senaat rechtstreeks betrokken zijn. Een kind is overleden, een ander raakte zwaargewond.

“Dit doet ons beseffen dat we veel problemen meer moeten relativeren. Onder de stolp van de Wetstraat wordt vaak op een ander niveau gespeeld dan dat waar de problemen van de mensen zich situeren. Aan de andere kant moeten we ook dankbaar zijn dat we een goede gezondheidszorg en goede ondersteunende diensten hebben die de mensen kunnen helpen”, meent Wouter Beke.

Dus geen kleine politiek meer voor u. Gedaan met het De Wever-bashing?

Ik vind dat al veel langer. U zou moeten weten dat ik niet bekend sta als een voorstander van persoonlijke aanvallen. Daar is geen winst mee te sprokkelen. We moeten zakelijker worden, discussiëren over waar het écht om gaat. Maar met uw vragen dwingt u mij om over de N-VA en De Wever te praten. Ik doe dat liever niet.

PAUL GEUDENS ERIC DONCKIER

Lees het volledige artikel in de weekendkrant.

Foto: interface

Nu in het nieuws