Politie vat zes verdachte personen

De Mechelse politie heeft sinds vrijdag opnieuw zes verdachte personen opgepakt. In één geval lag er inbrekersmateriaal in de gecontroleerde auto.

Sven Van Haezendonck

Met extra acties zet de lokale politie sterk in op de strijd tegen woninginbraken en rondtrekkende daderbendes, en dat resulteert. Zo kon een ploeg in de Molenstraat in Leest een verdachte auto met Franse nummerplaten. De drie mannen van Poolse afkomst die zich met de wagen verplaatsten, een 17-jarige, een 28-jarige en een 39-jarige, hadden inbrekersmateriaal bij.

In Mechelen-Zuid, aan de Stuivenbergbaan, konden agenten een voertuig met Duitse nummerplaten onderscheppen. In de auto zag een 18-jarige, 32-jarige en 33-jarige van Portugese afkomst. Een getuige zag een van hen naar de achterzijde van een woning lopen. Toen de betrokkene dat in de gaten kreeg, liep hij opnieuw naar de wagen. De drie werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor.

Op de Botermarkt werden drie dievegges geklist: een 22-jarige, een 24-jarige en een 42-jarige vrouw uit Mechelen. Ze hadden zich schuldig gemaakt aan verschillende winkeldiefstallen.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio