Ouders willen 1 miljoen inzamelen

Het leven van Steffie Kunnen en haar man Joris Nijs staat sinds anderhalf jaar volledig in het teken van Roseline. Het kleine meisje lijdt aan pseudoartrose, een zeldzame aandoening bij kinderen. Om ook andere slachtoffertjes te helpen, heeft het jonge koppel samen met de KU Leuven het Bone4kidsfonds opgestart.

avandamme

Roseline (2) zelf is een vrolijke, lieve peuter die veel lacht en plezier maakt. Toch verloopt haar jonge leventje niet over rozen. Een jaar geleden brak Roseline haar beentje, maar door de pseudoartrose is de breuk vandaag nog altijd niet hersteld.

"Wat we te allen tijde wilde vermijden, is vorig jaar toch gebeurd", vertellen Steffie Kunnen en Joris Nijs. "We wisten meteen dat dit het begin zou zijn van een lange lijdensweg. Maar we weigerden om bij de pakken te blijven zitten. Omdat we ons echt wel in de problematiek van pseudoartrose wilden verdiepen en via een promotiefilmpje waaraan onze dochter meedeed, zijn we in contact gekomen met een aantal onderzoekers van de KU Leuven. Werkgroep Prometheus houdt zich al jaren bezig met een studie rond deze aandoening. Het onderzoek komt stilaan in een eindfase, maar we hebben nog zeker 1 miljoen euro nodig vooraleer Roseline en de andere slachtoffertjes de therapie kunnen krijgen die mogelijk soelaas kan bieden."

ASTRID KEVELAERS

Lees het volledige artikel in de weekendkrant

Foto: Stefaan Van Hul

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio