Maystadt wil Dehaene niet opvolgen bij Dexia

De Waalse christendemocraat Philippe Maystadt weigert om de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Dexia Groep te worden. De 64-jarige politicus zou de job te gevaarlijk vinden.

jatimmermans

De Belgische regering is op zoek naar een opvolger van Jean-Luc Dehaene, en enkele Franstalige partijen hebben de ex-minister van Financiën naar voren geschoven. Maystadt heeft veel ervaring en een goede reputatie in de financiële wereld. Sinds januari 2000 is hij voorzitter van de Europese Investeringsbank (EIB) in Luxemburg.

De deontologische code van die EIB maakt het Maystadt onmogelijk om de functie bij Dexia op zich te nemen. Zij verbiedt namelijk dat haar de voorzitter gaat werken bij een instelling waaraan de EIB geld heeft geleend. Dexia heeft dat de voorbije jaren verschillende keren gedaan.

Het verbod zou niet de enige reden zijn waarom de minister van Staat de topfunctie niet zou invullen. Maystadt zou de job te gevaarlijk vinden door de huidige problemen bij Dexia. Andere kandidaten zouden op dezelfde redenen de job hebben geweigerd.

Foto Photo News

MEER OVER Jean-Luc Dehaene

Nu in het nieuws