"Zelfs slechte Gilbert geraakt over Poggio"

In 2009 verliet een ontredderde Philippe Gilbert Parijs - Nice voortijdig. “En wie viel er een week later aan op de Poggio? Juist, ik”, lacht Philippe Gilbert. “Om maar te zeggen dat ik heus wel in staat moet zijn om een rol te spelen. Een slechte Gilbert geraakt immers nog altijd beter over de Poggio dan de sprinters.”

jatimmermans

Maar Gilbert staat voor een keer niet aan de start van La Primavera als de te kloppen man. “Eerlijk, ik ben fysiek niet klaar voor een favorietenrol. Het wordt een race van ‘ik zal wel zien’. Maar dat betekent niet dat ik ongemotiveerd aan de start sta."

"De favorieten? Vijf sterren zijn voor Sagan en Cancellara die met Bennati nog een goed alternatief achter de hand heeft. Oh ja, ik zou bijna Oscar Freire vergeten. Typisch, Oscar verlies je altijd uit het oog maar hij zal er staan. Na dit viertal volgt een lange lijst van renners die Sanremo kunnen winnen. Die onvoorspelbaarheid maakt Sanremo zo leuk. Voor ons is het wel jammer dat Thor er niet bij is. Tactisch is hij een belangrijke pion, met hem achter de hand zou het iets makkelijker fietsen zijn.”

GVDL

Foto Photo News


MEER OVER Philippe Gilbert

Meer sportnieuws