Vzw Pukema Rock ontkent geruchten over stoppen

Na weken van speculaties maakt Pukema Rock maandag bekend hoe het festival er in de toekomst zal uitzien. "Het enige wat we vandaag al willen zeggen, is dat het festival blijft bestaan", zegt organisator Stijn Schelfhaut.

avandamme

Pukema Rock startte in september Pukema Rock startte in september 1989 als een veredelde KSA-fuif met Raymond van het Groenewoud op de affiche. Bedoeling was om met de opbrengst de nieuwe jeugdlokalen te kunnen bekostigen. Pukema Rock ging evenwel al snel een eigen leven leiden en werd in geen tijd een heus rockfestival dat almaar groter werd. De lening voor de jeugdgebouwen, 5 miljoen Belgische frank, kon onder meer door het festivalsucces netjes in tien jaar tijd worden afbetaald.

Stijn Schelfhaut, de drijvende kracht achter Pukema Rock en de vzw, "Eigenlijk wilden we vrijdag al een persbericht verspreiden om alle geruchten de kop in te drukken, maar op een dag van nationale rouw leek ons dat niet gepast. We vragen dus nog even geduld." Of Pukema Rock blijft bestaan, wilden we nog weten? "Ja, maar nogmaals, maandag meer hierover."

PATRICK POPPE

Lees het volledige artikel in de weekendkrant.

Foto: interface

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio