Terrasboot verdwijnt voorgoed uit stadsbeeld

Het schepencollege van Lier beslist om de terrasboot aan restaurant De Fortuin als schroot te verkopen. De boot was vorige maand beginnen te zinken.

avandamme

Het was maandag 20 februari iets voor de middag toen een voorbijganger merkte dat er met de terrasboot iets aan de hand was. "Toen we arriveerden, lag het schip met zijn achtersteven al onder water. Aan de voorzijde hebben we dan door een luik twee dompelpompen laten zakken, die elk 2400 liter per minuut water wegpompten. In de romp van de stalen terrasboot hebben we een gat met een diameter van drie centimeter gedicht. Nadien konden we de boot vlot trekken. Met touwen hebben we de boot naar de ramp naast De Fortuin getrokken. Toen hij daar vastlag, konden we hem helemaal leegpompen", vertelden Wim De Schutter en Patrick Bogaert van Brandweer Lier aan uw krant.

Ondertussen heeft het schepencollege beslist om de boot niet te laten herstellen en hem als schroot te verkopen. "De boot is namelijk in dermate slechte staat dat herstel niet meer mogelijk is", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko). "Het schip wordt op vrijdag 27 april vanaf 9u uit het water gehaald.

CHRIS VAN ROMPAEY

Lees het volledige artikel in de weekendkrant.

Foto: interface

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio