Unizo pleit voor beter klimaat voor ondernemers

Volgens Unizo Nijlen heeft de gemeente op dit moment geen uitstraling als winkelcentrum en daar moet dringend iets aan veranderen. Het doet een aantal aanbevelingen.

Bert Provoost

"Er heerst op dit moment geen ondernemingsvriendelijk klimaat in de gemeente. De mogelijkheden om te ondernemen zijn heel beperkt. Alle bedrijven die willen uitbreiden, verlaten Nijlen. Zo gaan heel wat werkgelegenheid en inkomsten verloren. De gemeente wil zich profileren als groene gemeente, maar dat is nefast voor het bedrijfsleven ", licht voorzitter Chris Verwimp toe.

Concreet dringt Unizo erop aan dat de parking op het Kerkplein behouden blijft. "Dat is één van de belangrijkste dingen voor de handelaars. De parking moet onder de huidige vorm behouden blijven. Zoniet zal de handel in het centrum volledig verdwijnen. We horen soms geruchten over bankjes en groen, maar dat kunnen de winkels echt niet meer slikken", benadrukt de Unizo-voorzitter.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) antwoordt dat er geen plannen zijn om de parking aan te passen.

Andere actiepunten van Unizo:

Er ontbreekt een parkeerterrein voor vrachtwagens.

Er is een lokaal bedrijventerrein nodig in de gemeente.

Ondernemers vinden geen duidelijk aanspreekpunt in de gemeente.

De afvalophaaldag op maandag valt ongelukkig voor de handelaars, want velen moeten dan vaak al vrijdag of zaterdag hun vuilnis buitenzetten.

Er is behoefte aan een nieuwe omleidingsweg die het onlangs geschrapte omleidingstracé rond de dorpskern kan vervangen.

Imagoverlagende winkels, zoals nachtwinkels, moeten in aantal worden beperkt omdat ze de aantrekkelijkheid van de kern verlagen.

De communicatie rond wegenwerken mag uitgebreider.

Er is behoefte aan meer overleg met de handelaars.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio