Fotoclub focust een laatste keer op de Nijlense heksen

Komend weekend (17 en 18 maart) houdt Fotoclub Folerma zijn traditioneel jaarlijks fotosalon in de Gildenzaal aan de kerk te Nijlen.Tijdens dat weekend komt de club dan voor de veertigste keer met het werk van zijn leden naar buiten. "Zoals altijd worden er verschillende korte digitale reeksen getoond die door de clubleden gemaakt zijn. Maar dit jaar springt er één onderwerp uit. Deze zomer was Tussen Spanje en Oranje, de Heksen van Nijlen hét evenement in de gemeente. Onze fotografen hebben het beste van zichzelf gegeven om van dit spektakel prachtige beelden te maken. En dat is volgens mij heel goed gelukt", zegt voorzitter Etienne Van den Bulcke.

Bert Provoost

Er werd een selectie van gemaakt en het resultaat zal getoond worden tijdens de avondvullende programma's op zaterdag en zondagavond vanaf 20u. "Wie geen toegangsticket kon bemachtigen, kan op deze manier toch mee genieten van dit zestiende-eeuwse schouwspel op het Kerkplein", klinkt het verder.

Andere opvallende reeksen die getoond worden zijn onder meer die van Jan S'Jongers die Tasmanië en Melbourne in beeld bracht, Herman Bellens die te voet naar Compostela trok, Herman Valckx die door Noord-Argentinië reisde en Diana Van den Broeck en Jef Bockx die in de regen door de Pyreneeën wandelden.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk op zaterdag van 14 tot 22u en op zondag van 10 tot 22u. Er worden digitale beelden geprojecteerd om 11,15,17 en 19u.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio