Test met hypermoderne geluidsapparatuur op De Schorre

Op De Schorre is vrijdag de Europese première en test gehouden van een nieuw geluidssysteem met imposante luidsprekers. Het lag uiteraard moeilijk dat dat samenviel met de dag van nationale rouw.

Paul Hendrickx

“Voor deze test is weken geleden toelating gegeven. De organisatoren hebben perfect rekening gehouden met de minuut stilte. Zo is ruim voor elf uur gestopt met lawaai en dit tot zeker 11.10u. Bovendien was de buurt vooraf al ingelicht. Op het moment dat het moest, was er een serene sfeer, heb ik van de medewerkers ter plaatse gehoord. De deputatie wenst zich alsnog te excuseren indien een aantal burgers zich toch gekrenkt voelen en drukt nogmaals haar medeleven uit aan alle betrokkenen van het ongeval in Zwitserland”, zegt gedeputeerde Rik Röttger. De belangrijkste geluidstesten gebeurden tussen 13 en 16u.

Een van de grootste ontwikkelaars van luidsprekers, JBL California, heeft een nieuw geluidssysteem klaar. In de versterkers kunnen de makers het geluid volgens vooraf ingegeven parameters manipuleren om zo een beter klankkleur te verkrijgen. Het is de firma AED Rent uit Willebroek - die geluids- en lichtmateriaal verhuurt en verkoopt - die de test organiseerde.

“Ruim 240 geluidsmixers, onder wie ook de geluidscrew van Metallica, waren aanwezig. Eerst was er bij AED Rent in Willebroek een theoretische voorbeschouwing. Nadien is het systeem in De Schorre met succes uitgetest”, zegt Piet Verstraeten van AED.

JB

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio