Peter Van Asbroeck schuldig aan dodelijk ongeval

De politierechter veroordeelt tv-presentator Peter Van Asbroeck tot een rijverbod, boete en celstraf met uitstel voor een dodelijk ongeval op de A12 in Wilrijk. Hij wordt gezien als enige verantwoordelijke voor het ongeval.

jrosquin

De rechter was niet mals voor de mediafiguur. Van Asbroeck wordt als enige verantwoordelijk geacht voor een dodelijke aanrijding op het kruispunt van de A12-Boomsesteenweg en de Atomiumlaan waar hij op 13 juli 2010 bij betrokken raakte.

Van Asbroeck reed er met zijn wagen een fietser dood, maar weet het ongeluk zelf aan de verwarrende verkeerssignalisatie. De rechter stelde het Agentschap Wegen en Verkeer echter niet in gebreke. Van Asbroeck was de enige die schuld trof.

Vijf maanden rijverbod

De rechtbank veroordeelde hem tot drie maanden celstraf met uitstel, een geldboete van 4.125 euro en een rijverbod van vijf maanden. Bovendien moet hij na afloop van dat rijverbod opnieuw een theoretisch en praktisch rijexamen afleggen en zich aan een medische en psychologische test laten onderwerpen.

Van Asbroeck was vandaag niet aanwezig bij de uitspraak. Bij een eerdere zitting pleitte hij er nog voor om hem geen rijverbod op te leggen omdat hij zijn wagen nodig heeft voor zijn werk. Hij vroeg om een alternatieve straf.

SyMa, JVB, B

Foto: Joris Casaer

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio