Racing Mechelen wil drugs weren uit stadion

Voetbalclub Racing Mechelen houdt zaterdag net voor de wedstrijd tegen Bocholter een grote preventieactie tegen drugsgebruik. Spelers delen t-shirts uit met opschriften tegen drugs en acteur Jaak Van Assche geeft een toespraak.

Christof Willockx

Drugs horen niet thuis op een voetbalveld. Dat is de leuze die Racing Mechelen zaterdag wil uitdragen. De initiatiefnemer van de actie op Racing Mechelen is vzw Mechelse Hattrick, die vorig jaar nog een actie lanceerde voor de aanvaarding van holebi's in het voetbal. Voetballers van KV Mechelen en Racing Mechelen speelden toen in roze outfits een wedstrijd tegen elkaar op de Grote Markt. "We willen ons inzetten voor maatschappelijk relevante thema's. Een voetbalclub moet niet alleen holebi's aanvaarden, maar ook drugsgebruik afkeuren. Daarom zullen de spelers van Racing Mechelen zich zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen Bocholter opwarmen in t-shirts met het opschrift "voor een drugsvrij en veilig stadion". Na de opwarming worden die t-shirts in het publiek gegooid", zegt Jozef Verbruggen van vzw Mechelse Hattrick.

Joint

De vzw wil ook flyers uitdelen. "Daarin zal staan dat we in ons stadion geen drugs tolereren. Het is niet dat Racing Mechelen vandaag met een groot drugsprobleem kampt. Maar met deze actie willen we de kans om betrapt te worden groter maken. Slechts een kleine minderheid gebruikt in ons stadion softdrugs. Af en toe merk je wel eens dat iemand een joint rookt. Maar ook zoiets mag niet. Als een stadionbezoeker merkt dat er drugs worden verhandeld, moet die meteen een securityagent verwittigen. Die securityagent zal uiteindelijk de veiligheidsverantwoordelijke aanspreken en tot slot wordt de politie verwittigd", zegt Jozef Verbruggen.

CWil

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio