Duizenden op gebedswake in Lommel

Print

Duizenden op gebedswake in Lommel

Duizenden mensen zijn donderdagavond samengekomen voor de gebedswake aan de Sint-Jozefkerk langs de school 't Stekske in Lommel. De lokale politie van Lommel had het over 2.500 mensen die hun medeleven betuigden voor de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland.

In de kerk was er plaats voor 350 mensen, die stoelen waren voorbehouden voor de nabestaanden van de zeventien slachtoffers.

Buiten was er een groot scherm voorzien waarop de gebedswake kan gevolgd worden. De 400 stoelen die buiten klaar stonden, waren snel ingenomen.

De mis werd voorgegaan door bisschop Patrick Hoogmartens van het bisdom Hasselt. De pauselijke nuntius, monseigneur Giacinto Berloco, was aanwezig en ook de pastoor, Marcel Bussels.

Vooraan in de kerk zaten enkele hoogwaardigheidsbekleders, zoals ministers Ingrid Lieten, Jo Vandeurzen en Pascal Smet. De Hasseltse procureur des konings Marc Rubens zat in de kerk en gedeputeerde Walter Cremers uit Lommel.

Kaarsen

De serene en sobere gebedswake duurde zo'n drie kwartier, waarna de aanwezigen de kans kregen een kaarsje aan te steken aan de gedenkplaats bij de school 't Stekske, waarvan vijftien kinderen en twee volwassen begeleiders om het leven kwamen bij het busdrama in Zwitserland.

Bij het aansteken van de kaarsen buiten speelden zich hartverscheurende taferelen af, want vele mensen en kinderen werden overmand door verdriet en barstten in tranen uit.

Foto Tony van Galen

MEEST RECENT