Depardieu vertolkt DSK

De Franse acteur Gérard Depardieu (63) wil weer een 'schurk' spelen en kruipt daarom in de huid van de vroegere baas van het IMF, Dominique Strauss-Kahn (DSK).

saverlinden

"Ja, ik heb de rol aanvaard omdat ik de man niet mag", zei Depardieu over de geplande film inzake de seksafaire van Strauss-Kahn in New York. Zijn landgenoot is zeer Frans, arrogant en zelfgenoegzaam, meent hij. "Dat is te vertolken", zei Depardieu in een interview met de Zwitserse zender RadioTélévision Suisse (RTS).

Overigens mag hij Fransen in het algemeen toch al niet echt. DSK (62) moest in mei na beschuldigingen van de verkrachting van een kamermeisje in New York zijn topfunctie bij het IMF in Washington afstaan. De affaire maakte bovendien een eind aan zijn ambities voor een presidentiële kandidatuur in Frankrijk.

De Amerikaanse Justitie staakte de strafprocedure wegens twijfel over de geloofwaardigheid van de vrouw, een burgerlijke klacht is echter nog hangende. Bovendien loopt tegen Strauss-Kahn in Frankrijk nog een geding wegens zijn deelname aan illegale seksfeestjes met prostituees.

Medelijden met DSK heeft Depardieu naar eigen zeggen niet. Het deed hem niets zijn landgenoot in de beklaagdenbank te zien zitten, zei de vermaarde acteur. "Mensen zonder waarde hebben me nog nooit geroerd", zegt hij hierover.

In juni zou het filmproject van de Amerikaanse regisseur Abel Ferrara starten. Als mogelijke vertolkster van de rol van Anne Sinclair, de echtgenote van Strauss-Kahn, geldt de Franse actrice Isabelle Adjani (56).

Foto Eliot Press

MEER OVER Frankrijk