1.000 mensen bij gebedswake in Leuven

Print

1.000 mensen bij gebedswake in Leuven

In een bomvolle Sint-Pieterskerk - met naar schatting zo'n 1.000 mensen - is woensdagavond een emotionele gebedswake gehouden ter nagedachtenis van de 28 slachtoffers dinsdagavond bij het busongeval in het Zwitserse Sierre. De wake werd onder meer voorgegaan door aartsbisschop Léonard en Mgr. Giacinto Berloco, de pauselijke nuntius in België. Léonard zei dat paus Benedictus XVI "op de hoogte is van de feiten en ons vergezeld in het gebed".

In zijn homilie stelde Léonard dat we in dagen als deze "beter zwijgen en elkaar liefhebben, dichtbij zijn, mekaar steunen in diepe solidariteit en een grote gemeenschap vormen met de gekwetsten, de familieleden en andere getroffenen zowel hier in Heverlee als in Lommel".

De Leuvense deken Dirk De Gendt herinnerde op emotionele wijze aan het onbeschrijfelijke leed van ouders die in het ongewisse waren over het lot van hun kinderen. Ook hij riep op "om er voor mekaar te zijn".

Directie en leerlingen

Onder de aanwezigen in de kerk bevonden zich de directie en leerkrachten van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee. Leerlingen van het 6e leerjaar van deze school zaten in de verongelukte bus. In de kerk bevonden zich ook tal van veelal wenende familieleden en vele jongeren.

Er waren ook een aantal prominenten aanwezig zoals Mieke Van Hecke, topvrouw van het katholiek onderwijs. Tijdens de viering deponeerden allen een kleine kaars voor het altaar.


Foto's Reuters/AP

MEEST RECENT