Twitter en Facebook in rep en roer door busramp in Sierre

In Zwitserland zijn gisteren minstens 28 mensen om het leven gekomen bij een zwaar busongeval. Het nieuws laat geen enkele Belg onberoerd. De berichten over het ongeval worden massaal gedeeld op Facebook en geretweetet. Via de sociale media betuigen ze hun medeleven. Op onze website werd het bericht al meer dan 150 keer gedeeld.

fvranckx

"Onbegrijpelijk, te erg voor woorden. Sneeuwklassen horen leuk te zijn voor kinderen. Rip!" staat in de status van Roy Vanstreels. Kim Jansen uit Bree "wordt er stil van...", Nel Exelmans uit Averbode: "Wat een vreselijke dag!" Dit zijn nog maar enkele van de reacties op Facebook.

Elio Di Rupo wijdde ook zijn status aan de ramp: " Mes pensées vont en premier lieu aux victimes, aux familles et à leurs proches. Il n'y a pas de mots pour décrire ce que nous ressentons tous après cet accident horrible. C'est une journée tragique pour la Belgique. Le Gouvernement met tout en œuvre pour que les familles soient informées, dans la plus grande dignité. Il met également tout en œuvre pour qu'elles soient transportées, accompagnées et soutenues sur place."

Twitter

Op Twitter zijn #Zwitserland, #Suisse, #busongeval, #schoolbus, #Sierre en #RIP de belangrijkste hashtags van de dag. Het woord Lommel is zelfs een worldwide trend, wat wil zeggen dat heel de wereld erover tweet.

Gewone burgers, politici en Bekende Vlamingen wensen de families en betrokkenen sterkte.

Peter Van de Veire?@petervandeveir Drie uur later na het nieuws over de #schoolbus staat mijn hoofd op mute. Hoe pak je tijdens zo'n ochtend een #ochtendshow aan ...

Tanja Dexters?@tanjadexters Zo erg :(( Veel sterkte.. #busongeluk #zwitserland

Annemie Turtelboom?@ATurtelboom Kinderen. 22 kinderen. Veel stiltes, veel medeleven deze morgen. Sterkte aan de families.

Fabian cancellara?@f_cancellara My condolence goes to all the belgian family's they lost the kids in the tragedy autobus accident in suisse.... #RIP

Paul Magnette?@PaulMagnette Net als elke ouder, ben ik vanochtend verbijsterd en diep geraakt door de tragedie die vandaag ons land treft. #Sierre

Om 12 uur wordt er op Twitter een #twitterstilte gehouden uit respect voor en diep medeleven met de getroffen families. Q-music schortte vandaag de uitzendingen van Het Experiment op en op radiozender MNM wordt massaal gevraagd naar Hallelujah van Gabriël Rios en Natalia als steun voor de familie.

JoB Foto