Verdachte moskee-aanslag werkt niet mee

Verdachte moskee-aanslag werkt niet mee

Verdachte moskee-aanslag werkt niet mee

Print
De opgepakte verdachte van de aanslag, maandagavond op de moskee in Anderlecht, heeft tijdens zijn verhoor drie verschillende identiteiten opgegeven. Die worden nu verder onderzocht. Het gaat om een dertiger die aan het begin van zijn verhoor verkondigde dat hij moslim is. Dat heeft het Brusselse parket dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Het verhoor van de verdachte kon pas dinsdagochtend rond 6 uur beginnen omdat er geen advocaat beschikbaar was. Zijn ondervraging wordt nu vastgelegd op camera zonder advocaat. Het verhoor is nog steeds aan de gang. De Brusselse onderzoeksrechter moet dinsdag voor 18.40 uur beslissen over zijn verdere aanhouding.

Illegaal

"Het gaat om een man die illegaal in het land zou verblijven. Over zijn motieven voor de aanslag is nog niets bekend", aldus Jean-Marc Meilleur, woordvoerder van het Brusselse parket.

Toen de politiediensten van de zone Zuid maandagavond iets voor 19 uur aankwamen bij de moskee, stelden ze vast dat het gebouw al in brand stond.

Bijl

"De verdachte was al opgesloten door de mensen van de moskee. Volgens de eerste verklaringen zou de man de moskee binnengedrongen zijn met een rugzak. Hij zou op verschillende plaatsen benzine gegoten hebben. Daarnaast haalde hij een mes en een bijl boven waarmee hij de mensen zou bedreigd hebben", ging Meilleur verder.

Volgens het parket is de iman overleden door rookintoxicatie.

Nog twee gewonden

Naast de overleden iman heeft de aanslag op de moskee in Anderlecht nog twee gewonden gemaakt. Het gaat om een persoon die lichtgewond raakte. Verder heeft nog een derde slachtoffer zich met messteken aangemeld bij de hulpdiensten. Zijn leven is niet in gevaar. Dat is dinsdag vernomen op het Brussels parket.

Foto: Isopix

Lees ook: Salafist beschuldigd van moskee-aanslag
en ook: "Aanslag op moskee is gruwelijke daad"

.

Nu in het nieuws