Frank Deboosere 25 jaar weerman

Print

Frank Deboosere 25 jaar weerman

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Frank Deboosere aan de slag ging als weerman bij de VRT. Heel wat VRT-netten maken van zijn diensten gebruik en het hoeft dan ook niet te verbazen dat Deboosere vandaag door tal van VRT-collega's in de bloemetjes wordt gezet.

Feest aan de Reyerslaan, want vandaag 12 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat Frank Deboosere zijn carrière begon als weerman bij de VRT. In 1987 werd hij samen met Georges Kuster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond toenmalig weerman Armand Pien.

Toen Pien in de zomer van 1990 met pensioen ging, traden Frank Deboosere, Bob De Richter, Georges Kuster en Peggy De Meyer in zijn voetsporen. In de jaren negentig kwamen later ook Sabine Hagedoren, Michel De Meyer, Ron Cornelissen en Eric Goyvaerts in dienst bij de VRT.

Van het rijtje weermannen en -vrouwen dat de opvolging van Armand Pien moest garanderen, blijven sinds 1997 enkel nog Frank Deboosere en Sabine Hagedoren over. Zij nemen afwisselend het weerbericht voor hun rekening.

Radio en TV

Frank Deboosere brengt - afwisselend met Sabine Hagedoren - vier keer per dag een weersvoorspelling op Eén: na de journaals van 13.00 uur, 12.00 uur en 23.00 uur en om 20.00 uur. Op Canvas is hij niet te zien, maar wel te horen. Daar vertelt hij na 'Terzake' kort welk weer er mag worden verwacht.

Daarnaast maakt Deboosere zijn opwachting op verschillende radiozenders. In 'De Ochtend' op Radio 1 brengt hij, afwisselend met Sabine, na de hoofdpunten van het nieuws van 7.30 uur en 8.30 uur het weerbericht en op MNM tekent hij elke dag rond 7.38 uur en 8.38 uur present.

Om 11.15 uur is hij, ook weer afwisselend met Sabine, te horen in 'De Madammen' op Radio 2. Sinds september 1990 is hij bovendien de vaste weerman in het zaterdagochtendprogramma van Radio 2.

Dirk Somers, die samen met Luc Verschueren jarenlang 'Ochtendkuren' presenteerde, vertelt daarover: "Bijna iedere zaterdag komt Frank met de fiets naar de Radio 2-studio voor zijn weerpraatje in 'En nu serieus'. Alleen als het héél ver is, neemt hij de auto.

Frank heeft al sinds 1990 een vaste weerafspraak op zaterdagochtend, eerst in 'Ochtendkuren', nadien in 'Niets is zeker' en nu dus in 'En nu serieus'. Ik geloof trouwens dat we in al die jaren maar één keer geen weerbericht hebben gehad op Radio 2, en dat was toen zijn zoon geboren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag."


ToVe
Foto's VRT/PhotoNews

MEEST RECENT