Hof van beroep streng tegen drugssmokkelaars

Hof van beroep streng tegen drugssmokkelaars

Hof van beroep streng tegen drugssmokkelaars

Print
Het Antwerpse hof van beroep gaf donderdag een zwaardere straf aan het kopstuk van een bende die cocaïne invoerde vanuit Zuid-Afrika. Kopstuk Rinze Visser (45) had voor de correctionele rechter 8 jaar gekregen. Hij ging in beroep omdat hij vond dat er onvoldoende bewijzen tegen hem waren. Hij kreeg lik op stuk en de straf werd uitgebreid tot 10 jaar cel. Zijn Duitse kompaan Günther G. (52), die ook in beroep was gegaan, komt er beter vanaf. Hij kreeg feitelijk strafvermindering. De strafrechter gaf hem eerder vijf jaar. Het hof gaf hem opnieuw vijf jaar, waarvan drie effectief.

Beide mannen behoorden tot een bende van vier, die cocaïne invoerden uit Zuid-Afrika. Ze stopten de drugs in nepschaakborden. Op die manier zijn 136 schaakborden verdeeld over twaalf zendingen. In totaal zat er 1.341 kilo cocaïne in verstopt.

De douane van Zaventem onderschepte een zending van zestien schaakborden in september 2008. Eerder had de federale recherche een zending van dertien borden gevonden in een flatje in de Offerandestraat in Antwerpen.

Visser wilde bewijzen dat hij onvermogend was, maar had te veel geld op de bank en kon zijn reizen naar Zuid-Afrika en Zuid-Amerika niet verklaren.

JVB

MEEST RECENT