Drink bier bij de maaltijd

Print

Drink bier bij de maaltijd

Essen - Maand maart is biermaand bij taverne Annelies Van Laerhoven aan de Moerkantsebaan.
Samen met mijn sous-chef Kenneth Quick kwamen we op het idee om een volledig menu met bier te maken.In grootsteden zijn er al wat restaurants die dit doen, maar hier in de buurt niet direct. Ik heb dan ook het geluk dat Kenneth een krak is op gebied van bieren."

"Klopt, ik ben ervan overtuigd dat bier veel meer mogelijkheden heeft dan dat de meeste mensen kennen. In tegenstelling met wijn is er een enorm smaken pallet. Het is enorm leuk om deze in gerechten te verwerken. We werken uitsluitend met Belgische bieren. Wel trachten we niet de bekende te gebruiken, zo kunnen we de klanten nog meer verrassen. Zo gebruiken we deze maand bijvoorbeeld Barbar Bokbier en Triple d'Anvers. Vooral de zoektocht naar de perfecte smaak geeft voldoening. Het is zowel een verrijking voor de kok als voor de klanten."

Biermenu

-Gratis huis gebrouwen champagnebier met verassing van de chef

-Gebakken kabeljauwhaasje met mousseline van triple d'Anvers en een crème van butternut pompoen

-Gelakt buikspek met Barbar bokbier, crumble van aardappel, groentjes zoutzuur geglaceerd met Geuze

-Sabayon van bier naar keuze

Het menu is ook zonder bier, of biersauzen te krijgen

Info www.traiteurannelies.be

Foto: Raymond van Beygaerden

Kris Peeters
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio