Vlaamse overheid vervangt beschadigde brug Vaartstraat

Print
Ranst - De brug over de E313 aan de Vaartstraat in Ranst die eind februari door een te hoog geladen vrachtwagen is beschadigd, wordt ten vroegste volgend jaar vervangen.
Twee dagen nadat ze door een niet voldoende ingeschoven kraan op een rijdende vrachtwagen zwaar werd geraakt, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen van de Vlaamse overheid de brug over de E313 aan de Vaartstraat in Ranst al terug open voor het verkeer. Onderzoek van zijn ingenieurs had duidelijk gemaakt dat de helft van de brug zonder problemen bruikbaar blijft.
Twee weken verder heeft AWV Antwerpen nu ook beslist om de beschadigde brug te vervangen door een nieuw exemplaar.
"De brug heeft al een zekere ouderdom en is bovendien in het verleden ook al eens beschadigd geraakt. Er is een afweging gemaakt en uiteindelijk besloten dat de kosten voor een herstelling niet opwegen tegen de levensduur die de brug nog heeft. Wanneer de brug effectief wordt vervangen, kan nu nog niet worden gezegd. Pas ten vroegste eind dit jaar of begin volgend jaar legt de minister het programma voor 2013 vast. Zeker voor volgend jaar komt er dus geen nieuwe brug. Zolang blijft de tijdelijke maatregel van beurtelings verkeer op de brug, afgedwongen met tijdelijke verkeerslichten, van kracht", geeft AWV-woordvoerster Erika Decorte aan. JVdPo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio