Alle verdachten van gewelddadige overval opgepakt

Alle verdachten van gewelddadige overval opgepakt

Alle verdachten van gewelddadige overval opgepakt

Print
Mechelen - Alle verdachten van de gewelddadige overval in het huis van een 83-jarige vrouw (foto) zijn opgepakt. De home-invasion gebeurde in april 2011 en veroorzaakte heel wat commotie in Mechelen.

Tijdens de nacht van 9 op 10 april werd de vrouw in haar woning aan de Nekkerspoelstraat in Mechelen overvallen. Twee verdachten duwden het slachtoffer met geweld tegen de grond en knevelden haar. Hierbij raakte de vrouw ernstig gewond.

De overvallers vroegen haar waar de kluis was en toen het slachtoffer zei dat ze dat niet had, dreigden ze ermee om haar vingers af te knippen. De vrouw bleef echter herhalen dat er geen kluis was waarop de daders afdropen. Ze gingen wel aan de haal met onder meer juwelen.

Ondanks de beknopte beschrijving van de verdachten en de afwezigheid van getuigen konden de speurders vorige maand al twee verdachten oppakken: een 28-jarige man uit Sint-Truiden en een 31-jarige man uit Lier. De twee bekenden de feiten.

Maar uit het onderzoek bleek dat er nog een derde verdachte in het spel was, een 34-jarige man uit Mechelen die op de uitkijk stond tijdens de feiten. Hij keerde woensdag terug uit verlof en werd op de luchthaven gearresteerd. Ook hij bekende zijn betrokkenheid.

Foto LDN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio