1 / 2

Progressief kartel is fier op Lier en Jut

Met de lancering van twee slogans geeft het kartel sp.a-Groen de aftrap van haar precampagne voor de gemeenteraadsverkiezing in Lier.

Van Rompaey Chris

Twee handen die samen een hart voor Lier en Koningshooikt symboliseren: met dat campagnebeeld trekken sp.a en Groen de komende weken en maanden samen de boer op. 'Fier op mijn Lier' luidt de slogan van de campagne. Ook Koningshooikt wordt niet over het hoofd gezien: daar luidt de slogan 'Fier op mijn Jut'.

"Participatie vormt voor ons een sleutelwoord", zeggen sp.a-voorzitter Jef Van Der Wee en Groen-voorzitter Katrien Vanhove. Ook bij de opmaak van het verkiezingsprogramma wil het progressieve kartel zoveel als mogelijk inwoners van Lier en Koningshooikt betrekken. Dat gebeurt via thema-avonden, maar ook via een speciale website en Facebook.

Met de 'Fier op mijn Lier'/'Fier op mijn Jut'-campagne zet sp.a-Groen de toon voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober. "Al maanden worden we vanuit conservatieve hoek bestookt met negatieve boodschappen over het bestuur en de toekomst van onze stad", stelt lijsttrekker Els Van Weert.

"Natuurlijk loopt nog niet alles op wieltjes in Lier en Koningshooikt. Maar met afbraakpolitiek bouw je geen stad op. De hoogste tijd daarom om alle progressieve krachten in onze stad te bundelen"

Het kartel hoopt zes zetels te halen.

www.fieropmijnlier.be en www.fieropmijnjut.be

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio