Containerpark wordt omgedoopt tot recyclagepark

Print
Boom - Het containerpark voor Boom en Niel wordt een recyclagepark met nadruk op hergebruiken. Een hergebruikparkwachter helpt hierbij.
De naam containerpark duidt teveel op afvalstromen en beheer en afvoer er van. "We willen daar van af. We willen de mensen sensibiliseren door het een recyclagepark of hergebruikpark te noemen. Voor een groot deel is het dat vandaag al, maar alles kan beter", zeggen de milieuschepenen Anita Ceulemans (Boom) en Danny Wandelaer (Niel). Zij deelden op deze boreling doopsuiker uit aan de bezoekers.

Voor een goede opvolging is er een samenwerking met Kringloopwinkel Wrak vzw. Een halftijds hergebruikparkwachter is voortaan in het recyclagepark aanwezig. Hij ziet toe dat mensen niet zomaar iets weggooien. Hij wijst hen er op, daar waar mogelijk, dat het 'afgedankte ding' best nog een tweede leven kan leiden. Wrak Kringloopwinkel heeft ook in de recyclageparken van Londerzeel, Willebroek en Rumst een identieke samenwerking. Bedoeling is op jaarbasis zo'n 50 ton goederen uit de afvalberg te halen.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio