Karel de Grote-Hogeschool viert Internationale Vrouwendag

Print

Karel de Grote-Hogeschool viert Internationale Vrouwendag

Hoboken - De Karel de Grote-hogeschool besteedt vandaag extra aandacht aan de vrouwelijke studentes van het departement Industriële Wetenschappen en Technologie.

"Elk van deze vrouwen staat symbool voor een geslaagde combinatie van meisjes en techniek en daarom verdienen ze een bloemetje," zegt departementshoofd Martine Taeymans. Tijdens de middagpauze kregen de 286 vrouwen een roos van het departementshoofd en de mannelijke docenten (foto boven).

Twee van hen kregen ook een cadeaubon voor juwelen: Sarra Kharmim (links op foto onder) en Tessa Minne (rechts op foto onder). "Ze hebben vrouwen en techniek op een opmerkelijke manier in de kijker gezet," zegt Taeymans.

Kharmim is Marokkaanse met een master chemie. Ze leerde gedurende 2 jaar intensief Nederlands en combineert haar studies met de opvoeding van haar dochtertje. "Ik ben heel blij met de attentie," zegt ze, "ik vind het belangrijk dat mannen en vrouwen gelijk vertegenwoordigd worden."

Minne studeert Autotechnologie en doet mee aan een missverkiezing. Ze wil laten zien dat vrouwelijkheid en techniek samen gaan.

Ilse Van Thielen

Foto Sam Van Hove

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio