Stad vult zelf putten gewestwegen

Print
Mortsel - Door de zware winterprik in februari liggen ook de gewestwegen die Mortsel doorkruisen er erg slecht bij. Tijdens de jongste raadszitting kondigde het stadsbestuur aan zelf actie te ondernemen en niet te wachten op het Vlaams Gewest, naar het voorbeeld van Mechelen.
Marc Schampaert van VB kaartte het probleem, dat na de winterprik behoorlijk algemeen werd, aan vanop de oppositiebanken. “Kijken we naar de Drabstraat. Daar liet het voorlopig herstel tot twee weken op zich wachten. Waarom moet dit zo lang duren?” Schepen van Openbare Werken, Fons Jespers (CD&V), haalde aan dat het dikwijls de nutsmaatschappijen zijn die niet alles even goed opvolgen. Schampaert gooide vervolgens ook de situatie aan de Krijgsbaan op. “Ter hoogte van Massive en de Drabstraat ligt het wegdek er erg slecht bij. Gaan we lijdzaam toekijken of zelf maatregelen nemen. Zoals in Mechelen in augustus vorig jaar. Duur vulden ze zelf de putten op de gewestwegen, stuurden de kosten door naar het Vlaams Gewest en als er niet werd betaald ondernam de stad juridische stappen.”

Schepen Jespers wees erop dat de technische dienst het gewest bijna dagelijks wijst op de precaire omstandigheden op de gewestwegen. En met wisselend succes. Sommige stukken werden al aangepakt. “Maar die punten op de Krijgsbaan niet. Misschien moeten we inderdaad het systeem van Mechelen toepassen. We gaan dit eerstdaags bespreken en dan tijdelijke herstellingen uitvoeren, alvorens voertuigen nog meer schade oplopen. Probleem is ook dat het wegdek op de Krijgsbaan hier en daar volledig op is. En zo’n herstel, dat kunnen we niet op ons nemen.”

Seppe SLAETS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio